Teemme keramiikkaa Kyyrölän kylässä

Kesäpäivän auringossa kokoonnuttiin lustraamaan Kyyrölän kylän keramiikkakursseille. Kursseilta saa monipuolista taitoa vanhoihin ja perinteisiin keramiikkatavoihin. Voimme tutustua erilaisiin materiaaleihin ja menetelmiin, jotka sopivat mielenkiintoisiin työkaluihin ja kattamiseen.

Kun astut sisälle Kyyrölän kylän, kauniiseen maalaismaisemaan, henkilökunta ja yhteisö ovat tervetulleita. Pienessä studio-tilassa harjoittelijamme oppivat tuottamaan oman keramiikkaansa. Harjoittelijoidemme panevat huolellisesti sydämensä työhön luodakseen ikimuistoisia tuotteita – lautaseista mukit, mattoja ja paljon muuta! Keramikkakurssi antaa kurssilaisille mahdollisuuden tutustua myös vanhaan traaditekniikkaan ja sen ainutlaatuiseen istutukseen.

Keramiikkakursseilta saamme upeita taitoja, mukaan lukien kulttuuriperinnön ja arvostelutaitojen tutkiminen. Kurssi tarjoaa runsaan mahdollisuuden tehdä työtä vaihtelevilla materiaaleilla ja vapaalla ajattelulla. Nautimme työskentelystä yhteisön avustuksella ja innostumme elämisen riemusta.

Viime viikolla osallistuin itsenäisen keramiikkataiteilijan järjestämään kurssiin Kyyrölän kylässä. Vedimme parhaamme ja yrittivät tehdä kaipaamiamme maalaamisen jalostuksia. Ohjaaja antoi meille paljon neuvoja ja opastusta, ja teimme upeita esineitä ja muotokappaleita.

Kurssin aikana opimme kuinka kaavailla esineitä, rakentaa malleja ja maalata ja koristella niitä eri tyyleillä. Pyrimme saamaan vanhat ajat lahjaksi pienillä sinetöidyillä sivuilla, joissa oli koreilua, miellyttäviä yksityiskohtia ja tietynlainen tunnelma. Kun teimme valkoisia keramiikkalaattoja, mainitsin tuttuun piirrokseen, jonka olin jo lapsena maalannut.

Vietimme pitkiä tunteja ulkosalla kiveyksillä ja rakennustöillä, jotka olisivat todellisia taiteilijoiden hemmottelua! Oli myös mukavaa istua tyynyjen ja verhojen alla ulkoilmassa pieniin ämpäreihin tai isoihin astioihin luodaksemme malleja ja aloittaa taiteellista työprosessiamme.

On ollut ihanaa luoda malleja, maalata ja istua aurinkoisessa vapaudessa Kyyrölässä! Olin edellisen keramiikkakurssin aloittamisen aloittanut jo paljon innostuneemmin 😉 Siitä lähtien olen kiinnostunut keramiikkataiteesta ja haluan jatkaa oppimista entisten vaikeiden mallejen valmistamiseksi!

Kyyrölän kylässä järjestetään perinteinen keramiikatapahtuma, jossa paikalla on monia korkean tason ammattilaisia ja aloittelevia keramiikkataiteilijoita. 25.-26. heinäkuuta pääsee tutustumaan koulutettuihin keramiikkataiteilijoihin ja oppimaan tekniikoita tai vaikka hankkimaan omia työkaluja ja oppimateriaaleja.

Tapahtumassa järjestetään useita eri luokkia, joista voit valita itsellesi sopivan opiskelun ja sitten itse tehdä uniikkia keramiikkataidetta. Useat workshop -ohjelmat tarjoavat ikimuistoisia elämyksiä, kuten 3-4 tunnin tuotteet ja syvennykset teemojen avulla, ja voit jopa soveltaa niihin omaa ajatuksiasi. Voit valmistaa dekoratiivisia esineitä, astioita tai muunlaisia keramiikkatuotteita omasta tyylistäsi lähtien. Lisäksi voit oppia taiteen tekemisestä, muotoilusta ja luomista.

Luokat järjestetään ammattitaitoisen henkilöstön ohjauksessa, jotka helpottavat oppimisprosessia, gratis materiaaleja ja tuen sinulla on kaikki mitä tarvitset aloittamaan. Tarkastellaan myös taiteilijan oikeuksia ja turvallisuutta keskusteltavaksi, mikä antaa sinulle tukea omalle taiteelliselle projektillesi.

Keramiikkateemaisessa tapahtumassa voit kokeilla ja tutkia uusia materiaaleja sekä oppia paljon erilaista stilistiikkaa ja aineiden yhdistelytaitoja. Valmistaudu nauttimaan mahdollisuudesta rakentaa yhteisössä uusia siteitä taiteen ja yrittäjyyden välillen, sekä ottamalla inspiraatiota erilaisista tapahtuma ohjelmista!

Kyyrölässä vietetään tänä syksynä erityistä tapahtumaa. Syyskuun lopulla järjestetään keramiikkapajan Kyyrölässä, jonka avulla paikallinen yhteisö tuodaan yhteen ja innostetaan eri ikäisiä kokeilemaan ja luomaan keramiikkaa.

Keramiikkapaja tarjoaa osallistujille mahdollisuuden tutustua keramiikan taiteelliseen maailmaan ja harjoitella kaikenlaisia luovia tekniikoita, kuten maalaamista, muotoilua, leipomista ja savityöt. Paikalla on myös which helpottaa sopivan tekniikan valitsemistta ja auttavat ymmärtämään keramiikan aineksia, sekä työskentelemisen prosessia. Keramiikkapajan innoittamana, osallistujat voivat myös kustomoida oman työnsä haluamaansa muotoon ja esitteli maailmalle heidän henkilökohtaisen luovuutensa.

Keramiikkapaja on avoin kaikenlaisille taiteilijoille ja tekijöille ilman ennalta asetettuja taitoja tai taitotasoja. Siitä löytyy toimintaan jokaiselle sopiva taso ja ideoita, niin aloitteleville kuin valmiiksi kokeneille keramiikan tekijöille. Tapahtuma antaa mahdollisuuden myös ryhmille, jotka haluavat saada syvempi oppimiskokemus. Opettaja ohjaa osallistujia tarkkaan ja antaa korvaamattoman tarkastelun ja osaamisen joka perustuu heidän esittämiinsä tarpeisiin.